Rabarber Cupcakes

Denne opskrift på rabarber cupcakes giver en lækker smag med en god blanding af det syrlige og det søde. Der er brugt creme fraiche i dejen, hvilket er med til at give en fed syrlighed, men også lidt flødeagtig smag, og rabarberstykkerne giver den velkendte, friske syrlighed, som vejes op af det søde kanel og sukker. Alt i alt en lækker cupcake, som ikke behøver pyntes for meget, da den ser godt ud som den er.

Cupcake with rhubarb cinnamon on a paper napkin rhubarb milk in a glass on a background of a linen tablecloth

Rabarber Cupcakes opskrift:

Ingredienser til rabarber cupcakes:

  • 250-300 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk salt
  • 225 g cremefraise
  • 4 spsk smeltet smør
  • 2 æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 dl frisk rabarber skåret i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser sammen i en stor røreskål. Bland de våde ingredienser sammen i en mindre skål, og pisk dem godt sammen. Bland de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser, lidt ad gangen, og vend det hele forsigtigt sammen. Rør lidt i skålen, men vær forsigtig med ikke at røre for kraftigt i skålen. Bland de friske stykker rabarber i. Dejen skal være tyk og cremet. Har dejen brug for lidt mere mel, så er det nu du skal blande det i (konsistensen kan variere lidt pga. den friske frugt)

Hæld dejen op i muffinforme og stik evt. et stykke rabarber lodret ned i toppen af kagen, så det ser dekorativt ud når kagen er bagt.

Bages 18-22 min. ved 205 grader.

Drys evt. med kanel og sukker/flormelis på toppen. Denne cupcake er dekorativ som den er og behøver ikke yderligere topping (også pga. den syrlige smag fra creme fraichen)

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *