cupcakesCupcakes er små kager, der bages i små forme. De minder meget om muffins, men den primære forskel er, at cupcakes dekoreres og pyntes så de nærmest bliver små individuelle kunstværker. Cupcakes kan bages i utallige variationer med forskellig smag og forskellig udsmykning, og mulighederne er uendelige. Du kan lave dine egne kombinationer, og du kan variere og eksperimentere lige så meget du lyster. Det vigtigste er, at du har en god basis opskrift på cupcakes som du kan bruge igen og igen.

Det vigtigste når du bager cupcakes er, at bruge ingredienser i høj kvalitet. Det allerbedste resultat får du når du ikke går på kompromis med kvaliteten. Det er vigtigt at bruge rigtig smør og en god en af slagsen, og skal du bage chokolade cupcakes, så er det vigtigt at bruge en rigtig god chokolade. På den måde får du den fineste smag og det lækreste resultat.

Det kræver ikke noget specielt udstyr at bage cupcakes, andet end nogle gode cupcakes forme. Der findes dog masser af forskellige former for udstyr f.eks. til at lave mønstre i glasuren, og dernæst findes der også rigtig mange flotte typer af pynt i utallige former og farver. Her er der rig mulighed for at lege og hvem kan modstå et fad med fantasifulde og farverige cupcakes.

Det er vigtigt at bruge en rigtig god grundopskrift når du bager cupcakes. Det er vigtigt at holde sig til opskriften, således at du måler ingredienserne af så nøjagtigt som muligt. På den måde vil du opnå det bedste resultat da dejen er afhængig af de rette forhold. Det er også vigtigt med den rette temperatur i ovnen, så det er vigtigt, at du kender din ovn godt. Måske skal du prøve dig frem nogle gange, men når du først har prøvet det nogle gange, så går det nemt. Når du så har fundet ud af at bage den helt perfekte cupcake, så er det tid til at finde pynten frem og dekorere de små lækkerier.