Cupcakes med hvid frosting og hindbær

cupcakesmedfrostingDisse cupcakes er en fryd for både øjne og gane. Den smukke røde farve fra de friske hindbær står i smuk kontrast til den hvide frosting. Disse cupcakes er søde og cremede, og er bagt efter kombinations-metoden, hvilket betyder at smør og sukker røres sammen, hvorefter æggene tilsættes adskilt, dvs. man tilsætter æggeblommerne alene og æggehviderne tilsættes efter man har pisket dem til en let og luftig skum. Dette giver en fyldig cupcake som stadig er let og blød men med en god fylde. Denne opskrift giver ca. 12 cupcakes.

Hvide cupcakes med hindbær:

Ingredienser:

  • 2 store æg
  • 175 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 115 g usaltet, blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vanilleessens
  • 120 ml mælk
  • 1/8 tsk vinsyre

Hvid Frosting:

  • 230 g flormelis
  • 115 g usaltet, blødt smør
  • 1 tsk vanilleekstrakt
  • 2-3 spsk mælk eller fløde
  • Hindbær til toppen

Fremgangsmåde:

Tag æggene ud af køleskabet og skil dem ad, så du samler æggehviderne i en skål og æggeblommerne i en anden skål. Dæk dem med husholdningsfilm og lad dem stå indtil de har stuetemperatur.  Det tager ca. 30 min.

Varm ovnen op til 175 grader og gør dine cupcake forme klar.

Bland mel, bagepulver og salt i en skål, som du stiller til side.

Rør smørret med en elpisker indtil det er blødt. Det tager ca. 1-2 min. Herefter tilsætter du 150 g sukker og pisker med elpiskeren indtil blandingen er let og blød. Det tager ca. 2-3 min. Herefter blander du æggeblommerne i, en efter en, hvor du pisker godt ind imellem. Hæld vanilleekstrakt i og pisk igen.

Herefter tilsætter du skiftevis mælk og mel lidt ad gangen mens du pisker på laveste hastighed med din elpisker. Tilsæt kun lidt ad gangen skiftevis, således at du langsomt opnår en ensartet dej.

Pisk dine æggehvider indtil der dannes skum. Tilsæt vinsyre og pisk hvider indtil der dannes små bløde toppe i skummet. Tilsæt resten af sukkeret lidt efter lidt og pisk indtil der dannes stift skum.

Med en blød kagespatel vender du nu forsigtigt æggehviderne i resten af dejen. Vend forsigtigt dejen rundt indtil den er blandet. Vær forsigtig og undgå at røre, da det er vigtigt at luftigheden bevares.

Fyld dine cupcake forme med dejen og bag dine cupcakes i 18-20 min.

Frosting:

Rør smøret godt med elpiskeren indtil det er blødt og cremet. Tilsæt vanilleekstrakt. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens du kører elpiskeren på lav hastighed. Skrab kanterne med en dejskraber, så du får det hele med. Tilsæt mælken og skift nu til højeste hastighed på elpiskeren. Pisk indtil du har opnået en tyk og cremet frosting. Det tager ca. 5 min.

Sørg for at dine cupcakes er kølet helt af inden du pynter dem med frosting. Pynt tilsidst med et helt friskt hindbær på hver cupcake.

 

8 Comments
  1. 4. juni 2012
    • 4. juni 2012
  2. 4. juni 2012
    • 4. juni 2012
  3. 4. juni 2012
  4. 6. juni 2012
  5. 12. maj 2013
  6. 17. oktober 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *