Til de lækre cupcakes hører en god frosting, som er den tykke og cremede glasur som man dekorerer sine cupcakes med. I Amerika kendes den også som icing så det er lidt forskelligt hvad man kalder den, alt efter hvor man kommer fra. Typisk så er frosting den helt tykke creme som f.eks. smørcreme eller ostecreme, hvorimod icing er glasur ligesom vi kender den fra kager der er pyntet med en blanding af flormelis og vand.

Det vigtigste når man laver frosting til cupcakes er, at den får den helt rigtige konsistens, sådan at man kan få et flot resultat. Man skal huske at lade sine cupcakes køle helt af inden man dekorerer dem med frosting, da frostingens konsistens vil blive påvirket af temperaturen på cupcaken. Hvis cupcaken stadig er varm vil frostingen reagere og smelte ned af kagen.

Man kan pynte sine cupcakes med frosting ved hjælp af en kagespatel, hvor man smører frostingen ovenpå kagen. Det flotteste resultat får man dog hvis man bruger en sprøjtepose. Man kan idag få meget udstyr til at pynte sine cupcakes med, så man kan købe en speciel sprøjtepose til frostingen. Men man kan dog også sagtens bruge en lille plasticpose, hvor man klipper hul i hjørnet og indsætter en lille form, som f.eks. laver stjernemønster. På den måde kan man lave nogle rigtigt flotte cupcakes med frosting.

Der findes utallige opskrifter på frosting til cupcakes og til de fleste opskrifter her på siden vil der også være en opskrift på frosting. Man kan dog variere alle opskrifterne så hvis man har en frosting man synes rigtigt godt om, så kan man bruge den til alle opskrifterne.

Man kan også bruge en basis opskrift på frosting. Så kan man tilsætte frugtfarve for at få præcis den farve man ønsker. Og man kan pynte sine cupcakes på toppen. Her kommer et par opskrifter på basis cupcake frosting, som man kan variere som man ønsker:

Basis Frosting til Cupcakes – Smørcreme:

  • 200 g blødt, usaltet smør
  • 200 g flormelis
  • 30 ml mælk

Det er vigtigt at smørret har opnået stuetemperatur, så tag det ud af køleskabet i god tid. Det tager ca. 30 min. før det har den rette temperatur. Pisk smørret med en elpisker på midterste hastighed i 3-4 min. indtil det er blødt og cremet. Sigt flormelisen og tilsæt halvdelen til smørret sammen med mælken. Pisk igen indtil blandingen igen er cremet. Tilsæt til sidst resten af flormelisen og pisk videre indtil blandingen er ensartet og cremet.

Denne type cupcake frosting er meget nem at lave. Hvis blandingen er for tyk tilsætter du blot lidt mere mælk og pisker igen indtil du har opnået den rette konsistens. Er blandingen for tynd tilsætter du mere sukker og evt. lidt smør. Du skal blot huske at alle ingredienser skal have stuetemperatur når du mixer.

Herefter kan du tilsætte frugtfarve for at få den farve frosting som du ønsker. Bland kun en lille smule i ad gangen indtil du har den farve som du ønsker. Det er her du rigtigt kan lege med dine cupcakes. Tilsæt f.eks. en lille smulle stærk kaffe for at få mokka-creme. Eller tilsæt chokoladestykker som fyld, eller måske lidt frugt. Husk at lave nok frosting til dine cupcakes da du sikkert ikke vil kunne ramme præcist den samme farve i anden omgang.

Denne type frosting vil blive lidt mørkere når den hviler. Husk at opbevare cupcakes med smørcreme i køleskabet hvis du ikke skal bruge dem lige med det samme.