Cupcakes – Basis Opskrift

nemme cupcakes med vanille

 

Hvis man har en god grundopskrift på cupcakes så kan man rigtigt lege med sine cupcakes og slippe fantasien løs. Med en grundopskrift på cupcakes kan man lave cupcakes for enhver smag og til enhver lejlighed f.eks. fødselsdage, barnedåb eller bryllup. Man kan stort set pynte dem præcist hvordan man vil – det er kun fantasien der sætter grænser.

Her får du en god grundopskrift på cupcakes. Du kan tilsætte lige hvad du har lyst til f.eks. frugt, chokolade, kaffe osv. Du kan rigtigt lade fantasien få frit spil og imponere dine gæster eller familie med din kreative kagekunst. Eller hvad med at lade børnene være med i køkkenet? Har du piger kan i lave prinsesse cupcakes, i kan lave jule cupcakes, påske cupcakes eller hvad med at pynte dem efter årstiden?

Du får også en basis opskrift på frosting til cupcakes. Her kan du iblande hakket chokolade, hakkede nødder, frugtfarve, eller du kan pynte dem med krymmel eller andet pynt til cupcakes.

Grundopskrift på cupcakes:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g mel
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vanille
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 200 grader og gør dine cupcake forme klar.

Smelt smørret og rør mælken i. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, sukker, salt, vanille og bagepulver i en anden skål. Hæld væsken i lidt ad gangen og rør dejen til den er helt jævn og glat. Bland dine ønskede smagsvarianter i.

Hæld dejen i forme og bag 15-20 min.

Frosting til Cupcakes:

  • 200 g smør
  • 200 g flormelis
  • vanille
  • smagsvarianter f.eks. frugtfarve, frugtsaft, kokos, citron, kaffe eller hvad du har lyst til.

Fremgangsmåde:

Lad smørret stå til det har fået stuetemperatur. Sigt flormelis i og tilsæt vanille. Pisk med en elpisker indtil frostingen er hvid, let og skummende. Tilsæt dine smagsvarianter.

Det er vigtigt at smørret har den rette temperatur ellers kan du ikke opnå den rette konsistens. Det er desuden meget vigtigt, at dine cupcakes er kølet helt af inden du pynter dem med frosting. Ellers vil frostingen smelte ned af kagen, og du kan ikke få et flot resultat.

53 Comments
  1. 25. januar 2012
    • 31. januar 2012
      • 16. februar 2012
        • 26. februar 2012
  2. 2. marts 2012
  3. 11. marts 2012
    • 17. marts 2012
  4. 21. marts 2012
    • 26. marts 2012
  5. 1. maj 2012
    • 4. juni 2012
  6. 5. maj 2012
    • 4. juni 2012
  7. 11. juli 2012
    • 13. august 2012
      • 15. august 2012
  8. 19. juli 2012
  9. 14. august 2012
    • 15. august 2012
  10. 16. august 2012
  11. 26. august 2012
    • 21. september 2012
    • 1. november 2012
  12. 14. september 2012
    • 21. september 2012
    • 20. marts 2013
  13. 10. januar 2013
    • 19. januar 2013
  14. 18. januar 2013
    • 19. januar 2013
  15. 27. januar 2013
  16. 25. februar 2013
    • 7. marts 2013
  17. 4. marts 2013
  18. 7. marts 2013
    • 7. marts 2013
  19. 14. marts 2013
  20. 10. august 2013
  21. 1. oktober 2013
  22. 16. oktober 2013
    • 25. oktober 2013
  23. 16. oktober 2013
  24. 24. oktober 2013
    • 25. oktober 2013
  25. 5. november 2013
  26. 8. december 2013
    • 12. december 2013
  27. 19. december 2013
  28. 19. december 2013
    • 6. januar 2014
  29. 20. juli 2014
  30. 18. september 2015
    • 5. oktober 2015

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *