Chokolade Cupcakes med olivenolie

Her kommer en lidt anderledes opskrift, idet der bruges olivenolie i stedet for smør i dejen. Kaffen fremhæver chokoladens smag og giver en lækker smag, men hvis du ikke vil bruge kaffe, så kan du sagtens erstatte kaffen med vand.

Chokolade cupcakes:

  • 1½ kop mel
  • 1/4 kop usødet kakaopulver
  • 1 kop sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 kop brygget kaffe
  • 2 tsk vanilje ekstrakt
  • 6 spsk olivenolie

Frosting:

  • 4 spsk smør
  • 1/3 kop usødet kakaopulver
  • 1½ kop flormelis
  • 3 spsk mælk
  • 1 spsk vanilleekstrakt

Forvarm ovnen til 175 grader. Gør dine cupcakes forme klar til brug.

Pisk de tørre ingredienser sammen. Pas på med kakaopulveret, da det har tendens til at klumpe, så brug evt. en sigte og pisk indtil alle klumper er opløste.

Bland kaffe, vanilleekstrakt og olivenolie i en anden skål og rør det godt sammen. Bland de tørre og de våde ingredienser sammen uden at røre for meget, de skal kun lige blandes sammen til en temmelig flydende masse.

Hæld dejen i forme, fyld kun 2/3 op. Bag dem i ca. 20 min. Stik med en tandstik, så du kan se de er færdige hvis der ikke hænger dej ved. Lad dem køle af inden du pynter dem.

Disse chokolade cupcakes smager dejligt uden frosting, du kan evt. drysse lidt flormelis over. Men de smager også skønt med en chokolade frosting.

Frostingen laves ved at du smelter smøret, og rører kakao i indtil blandingen er helt glat. Drys omkring 1/3 af flormelisen i, og derefter halvdelen af mælken. Hæld derefter lidt mælk, flormelis og vanilleekstrakt i skiftevis, og rør godt hver gang du har blandet en ny ingrediens i. Fortsæt sådan indtil du opnår den ønskede ingrediens. Hvis den er for tynd hælder du lidt mere flormelis i, og er den for tyk tilsætter du mere mælk.

 

 

 

4 Comments
  1. 16. juni 2013
    • 12. august 2013
  2. 6. september 2013
    • 13. september 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *