Chokolade cupcakes med frosting

chokolade cupcakesDenne opskrift på chokolade cupcakes er så lækker, at du helt sikkert vil glæde dig uendeligt meget mens du bager. Enhver chokolade elsker vil finde disse chokolade cupcakes helt uimodståelige. Det er vigtigt, at du bruger en chokolade af rigtig god kvalietet, helst med 70% kakao eller mere. Bruger du en med mindre kakao vil kagerne komme til at smage lidt mere søde og fede, og de bliver helt klart bedre, når den gode chokoladesmag er fremtrædende. Desuden vil jeg anbefale at du bruger usaltet smør, især til frostingen, da de godt kan komme til at smage lidt for meget af smør, hvis du f.eks. bruger saltet lurpak. Men det er selvfølgelig en smagssag, hvad man foretrækker.

Ingredienser:

  • 150 gram mel
  • 30 gram kakao
  • 200 gram sukker
  • 65 gram smør, usaltet
  • 1,8 dl mælk
  • 2 æg
  • 1,5 tsk vanille
  • 2 tsk bagepulver
  • en lille smule salt
  • 75 hakket chokolade af god kvalitet
  • Evt. 1 dl hakkede valnødder – kan udelades

Fremgangsmåde:

Forvarm først ovnen til 170 grader, så er den klar når dejen er færdig.

Dejen skal mixes i to omgange, i to forskellige skåle, som derefter blandes sammen. Først pisker du alle de tørre ingredienser sammen med smør, du skal piske indtil det er godt blandet sammen.

Derefter pisker du æg og mælk sammen i en anden skål, og når de er godt blandet sammen så hælder du indholdet fra den anden skål over i. Pisk igen indtil du har en glat og ensartet blanding.

Derefter vender du den hakkede chokolade i, og nødder hvis du synes. Vend forsigtigt med en spatel.

Herefter fylder du dejen i formene, som skal fyldes 2/3 op. Bag dine cupcakes i 20-25 min. Husk at kigge til dem undervejs, så du er sikker på, at de bager ensartet og jævnt.

Lad dine cupcakes køle helt af inden du pynter dem med chokolade frosting.

Chokolade Frosting:

  • 150 g blødt smør – usaltet
  • 420 g flormelis
  • 30 g kakao
  • 0,5 dl mælk
  • 75 gram smeltet chokolade

Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af inden du fortsætter med at lave din chokolade frosting. Pisk smør, kakao og flormelis sammen og tilsæt mælken. Pisk til sidst den smeltede og afkølede chokolade i. Frostingen skal piskes godt igennem med en elpisker indtil den er tyk og cremet.

 

38 Comments
  1. 28. november 2011
    • 14. december 2011
      • 15. januar 2012
  2. 19. december 2011
    • 19. december 2011
  3. 6. januar 2012
  4. 6. januar 2012
    • 12. januar 2012
  5. 31. januar 2012
    • 31. januar 2012
      • 1. februar 2012
  6. 3. marts 2012
    • 3. marts 2012
    • 3. marts 2012
  7. 8. marts 2012
    • 8. marts 2012
  8. 12. marts 2012
    • 17. marts 2012
    • 27. april 2012
  9. 12. marts 2012
  10. 6. april 2012
    • 6. april 2012
  11. 7. maj 2012
    • 4. juni 2012
  12. 13. maj 2012
  13. 10. juni 2012
    • 10. juni 2012
      • 27. juni 2012
  14. 17. juni 2012
  15. 11. juli 2012
  16. 20. juli 2012
    • 2. august 2012
  17. 11. august 2012
    • 15. august 2012
  18. 23. februar 2013
    • 24. februar 2013
  19. 28. september 2013
  20. 28. september 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *