Brownie cupcakes

brownie cupcakes

Brownie Cupcakes med Chocolate Fudge Frosting

Brownie cupcakes er det helt store hit i USA, hvor cupcaken oprindeligt stammer fra. Den kombinerer det bedste fra to verdener nemlig brownien og cupcaken. En brownie er en lidt sej type chokolade kage, gerne med nødder og stykker af chokolade i. Så er du vild med chokolade, så skal du prøve denne opskrift.

Opskriften er ret nem at lave, og kan laves i en skål, så den kræver heller ikke ret meget opvask. Billedet viser hvordan brownie cupcakes ser ud uden frosting, men du kan selvfølgelig dekorere dem med en tyk chokolade frosting for et ekstra lækkert resultat. En anden type frosting f.eks. jordbær frosting passer også rigtig godt sammen med brownie cupcakes. Sammen med denne opskrift får du en opskrift på chokolade fudge frosting, som er en rigtig lækker, tyk og cremet chokolade frosting.

Ingredienser:

  • 120 gram chokolade min. 70%
  • 115 g usaltet smør
  • 250 g sukker
  • 3 store æg
  • 100 g mel
  • ½ tsk vanille
  • en knivspids salt

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 170 grader.

Smelt chokolade og smør over vandbad. Når det er smeltet lader du det køle af i nogle minutter.

Bland sukker i og pisk godt igennem med en elpisker.

Tilsæt vanille og æg og pisk igen. Til sidst pisker du melet i og pisker herefter yderligere indtil blandingen er helt glat og ensartet i konsistensen.

Fyld dine cupcake forme med dejen, de skal være 2/3 fyldt op. Bag i 20-25 minutter. Cupcakes skal køles helt af før du pynter dem med frosting.

Chocolate Fudge Frosting:

  • 120 gram chokolade
  • 150 gram usaltet, blødt smør
  • 160 gram flormelis
  • 1½ tsk vanille

Chokoladen smeltes over vandbad og køles af. Det er vigtigt at chokoladen køles af indtil den har stuetemperatur.

Smør røres godt igennem med elpiskeren indtil det er tykt og cremet, ca. 1 min. Dernæst tilsættes sukkeret og der piskes indtil blandingen er let og luftig. Det tager ca. 2 min. Tilsæt vanille og pisk lidt igen. Herefter tilsættes chokoladen, det er vigtigt at den har stuetemperatur. Pisk ved lav hastighed indtil det hele er blandet sammen. Herefter piskes ved høj hastighed i 2-3 minutter indtil frostingen er helt glat og skinnende. Når dine cupcakes er kølet af kan du putte frostingen på.

God bagelyst og velbekomme!

 

 

33 Comments
  1. 23. januar 2012
    • 23. januar 2012
  2. 17. februar 2012
    • 26. februar 2012
  3. 14. maj 2012
    • 4. juni 2012
  4. 17. juni 2012
  5. 30. juli 2012
    • 2. august 2012
  6. 8. september 2012
    • 21. september 2012
  7. 19. september 2012
    • 21. september 2012
  8. 8. oktober 2012
    • 22. oktober 2012
  9. 12. oktober 2012
    • 22. oktober 2012
  10. 17. november 2012
    • 19. januar 2013
  11. 4. januar 2013
    • 19. januar 2013
  12. 19. januar 2013
    • 1. februar 2013
  13. 25. januar 2013
    • 1. februar 2013
  14. 6. februar 2013
    • 24. februar 2013
  15. 23. april 2013
    • 26. april 2013
  16. 8. oktober 2013
  17. 18. november 2014
  18. 31. januar 2015
  19. 20. juli 2015

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *